Özz Nûjen

Boka Özz Nûjen till ert event! Få personer har ett lika imponerande cv som Özz Nûjen. Som skådespelare har han spelat i åtskilliga svenska filmer så som Wallander-deckaren ”Skytten”, ”Tusenbröder”, ”Aspiranterna”, ”Anna Holt”-serien och SVT:s sci-fi-serie “Äkta människor” som sålts till 50 länder. Han har också medverkat i de franska storfilmerna ”Si tu meurs, je te tue” och “Comme chez soi”.

Özz Nûjen har även rönt framgångar teaterscenen som Puck i Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på Uppsala stadsteater och i Nobelpristagaren Dario Fos pjäs ”Mistero Buffo”. Som programledare har han bland annat lett talkshowen ”Özz i P1″, “Lika olika” på SVT och P3-programmet ”Morgonpasset”.

Özz Nûjens soloföreställning ”Dålig stämning” blev en kritikerhyllad succé med flera utsålda spelsäsonger. Özz fick full pott i Göteborgs-Posten och showen kallades ”brännande politisk och brutalt rolig” av Jan Gradvall i DI Weekend. Svenska Dagbladet skrev att det var en ”modig monolog som får publiken att jubla”. När ”Dålig stämning” sändes på SVT hade den 600 000 tittare.