Ace Wilder

Nu kan du boka Ace Wilder till ditt event!

Med ett par röda byxor dök hon upp som en riktig vitamininjektion på den svenska popscenen med sin megahit ”Busy Doin Nothing”. Redan fem veckor efter release sålde låten dubbel platina i Sverige och legat #1 på såväl Spotify – som radiolistan.

Strålkastarljuset har Alice ”Ace Wilder” Gernandt varit vän med sedan barnsben. Under uppväxten i den ständiga sommaren på Miami Beach i Florida, där hon bodde mellan hon var 7 och 17 år, jobbade Ace och hennes syskon som barnmodeller.

Ace Wilder drömde i smyg om att stå på scen som artist. När hon flyttade tillbaka till Sverige satte en fotskada stopp för danskarriären och hon började skriva och spela in egna låtar. Tillsammans med Alina Devecerski och Litho Nericcio startade Ace bandet PMD som släppte ett par singlar. Därefter började Ace skriva låtar till andra artister bl.a. Medina och Stefanie Heinzmann. Under sex år försörjde sig Ace som proffesionell låtskrivare och har bland annat haft imponerande 3 Top 10-singlar på den tyska singellistan.

Men Ace längtade upp på scen. För två år sedan började hon skriva musik till sig själv. Det går att se ett tydligt tema i 31-åringens låtskrivande. Popmelodier med inslag av många musikgenrer och glimten i ögat. ”Bitches…” handlar om tjejer som är duktiga flickor under veckorna och festar loss på helgerna, och ”Busy” handlar om att vara lat.

Du kan boka Ace Wilder singback eller med band. Hon är just nu aktuell som av deltagarna i 2016 års Melodifestival.