Andreas Johnson

Boka Andreas Johnson här

Nu kan du boka Andreas Johnson till ditt event!

Andreas Johnson växer upp i en musikerfamilj i början under 70-talet. Här hämtar han inspiration från The Beatles, David Bowie och Lou Reed. Under tonåren börjar Andreas att skriva egen musik och då startar han också sitt första band, Planet Waves. Namnet lånar man från Dylans berömda sjuttiotalsalbum med samma titel.

Det var efter ett album med Planet Waves och ett i eget namn som det stora, och då menar vi stora, genombrottet kommer med skivan ”Liebling” och hiten ”Glorious”. Under den extremt hektiska världsturnén och efter det uppföljande albumet ”Deadly happy” hinner framgångarna i kapp honom. Men tack vare en välbehövlig paus samlar Andreas sina krafter för att åter komma tillbaka med full kraft.

2006 levererar Andreas en rejäl comeback i Melodifestivalen med låten ”Sing for me”. Det var den första i en kvartett av framträdanden i tävlingen. 2007 medverkar Andreas med låten ”A little bit of love” och 2008 ställer han upp tillsammans med Carola med låten ”One love”. Slutligen medverkar han också i Melodifestivalen 2010 med låten ”We can work it out”.

2011 står Andreas Johnsson som vinnare av körslaget i TV4 med sitt Team Järvsö. Han befäster därmed sin position som en av landets mest folkkära artister. Det senaste studioalbumet ”Village Idiot” släpps 2012. Därefter har Andreas bjudit publiken på såväl julsinglar som mello-bidraget ”Living To Die” (2015). Andreas

Det går att boka Andreas Johnson som gästartist eller med eget band.