Boka
Dogge Doggelito

Dogge är utan tvekan en gigant inom den svenska hiphopen. Det han gjorde tillsammans med de andra medlemmarna i The Latin Kings har banat väg för flertalet hiphopartister under decennier. Hans konstnärliga talang, kombinerad med en stark personlighet har gjort honom omåttligt populär. Kontakta oss för att boka Dogge Doggelito...
Boka Dogge Doggelito här.

Välkommen att boka Dogge Doggelito hos oss

Är det någon som förtjänar att kallas pionjär inom den svenska hiphopen är det Dogge Doggelito. Visst fanns det föregångare, men det var med Latin Kings enorma genomslag genren blev stor på riktigt. Gruppen blev en viktig del av den svenska hiphopscenen och banade väg för många andra artister. 

Tillsammans med bröderna Chepe och Salla Salazar förflyttade Dogge förortens röst från medieskugga till strålkastarljuset. Alla svenska hiphopartister av i dag står i evig tacksamhetsskuld till The Latin Kings. 

Grammisbelönade debuten Välkommen till förorten från 1994 är en klassiker och uppföljaren I skuggan av betongen från 1997 ett obestridligt mästerverk. Ytterligare två album följde, Mitt kvarter (2000) och Omertà (2003) innan gruppen upplöstes.

2004 spelade Latin Kings tillsammans med Gyllene Tider och inför 60 000 personer på Ullevi. Ett exempel gott som något på den folkliga status bandet nått. 

2007 solodebuterade Dogge med Superclasico som sedan följt av hela sex album, senast Allt har sin tid från 2023.

Utöver musiken har Dogge varit synlig i olika TV-program och projekt. Han har medverkat i humorprogram som ”Sen kväll med Luuk” och varit en av deltagarna i ”Robinson VIP.” Hans humor och karisma har gjort honom omtyckt av tittarna och gett honom en plats som en uppskattad TV-personlighet.

Dogge Doggelito en mångsidig artist som har gjort betydande avtryck inom svensk musik, TV och litteratur. Hans konstnärliga talang, kombinerad med en stark personlighet och engagemang för samhällsfrågor, har gjort honom till en respekterad och omtyckt person inom den svenska underhållningsindustrin.

Under hösten 2023 medverkar Dogge i Så mycket bättre på TV4. 2024 är det 30-årsjubileum för Latin Kings debut och Dogge är åter redo att möta publiken. Om du vill fördjupa dig ytterligare i Dogge Doggelitos musik så rekommenderar vi att du besöker honom på Spotify.

Kontakta oss gärna för pris, tillgänglighet och annan information du behöver veta för att boka Dogge Doggelito till ditt event. Vi erbjuder alltid kostnadsfri rådgivning och svarar dig inom 2 timmar. Du kan använda formuläret eller kontakta oss här för att göra din bokningsförfrågan.

Boka Dogge Doggelito?

Fyll i formuläret nedan för att skicka in en bokningsförfrågan.

Jag godkänner