Boka
Dr Alban

Med över 14 miljoner skivor sålda världen över, har hans tidlösa låtar gjort honom till en av Sveriges främsta artister. Hans musikkarriär tog fart på allvar på 1990-talet, och han blev snabbt en internationell stjärna med sina energiska låtar och karaktäristiska reggaestil. Kontakta oss för att boka Dr Alban...
Boka Dr Alban här

Välkommen att boka Dr Alban hos oss

Dr. Alban växte upp i Nigeria och utbildade sig till tandläkare innan han flyttade till Sverige på 1980-talet. Hans musikkarriär tog fart på allvar på 1990-talet, och han blev snabbt en internationell stjärna med sina energiska låtar och karaktäristiska reggaestil.

Ett av Dr. Albans mest framstående och minnesvärda album är ”Hello Afrika” från 1990, som inkluderade hitlåtar som ”Hello Afrika” och ”No Coke.” Men har också levererat hits som ”Sing Hallelujah”, ”Hello Africa” och ”It’s My Life”. Under 90-talet hade han ett nära samarbete med producenten Denniz Pop, som var en viktig faktor inom den svenska musikindustrin.

Efter framgången på 1990-talet har Dr. Alban fortsatt att vara aktiv inom musikindustrin och har släppt flera album. Han har också varit involverad i olika välgörenhetsprojekt och har fortsatt att turnera och uppträda runt om i världen.

1999 bilade han kvartetten Friends in Need tillsammans med vännerna Mattias Frisk, Tomas Brolin och Björn Borg och släppte singeln ”Alla vi”. Låten blev en stor framgång och spelades flitigt på landets radiokanaler.

Alban har även deltagit i Melodifestivalen både som artist och låtskrivare – senast till Dinah Dinah superhit Make me ( La La La ).

Totalt har han släppt 9 soloalbum och 30 singlar! Med över 14 miljoner skivor sålda världen över, har hans tidlösa låtar gjort honom till en av Sveriges främsta artister. Besök gärna Dr Alban på Spotify om du vill lyssna in dig ytterligare på hans musik.

Kontakta oss för pris, tillgänglighet och annan information du behöver veta för att boka Dr Alban till ditt event. Vi erbjuder alltid kostnadsfri rådgivning och svarar dig inom 2 timmar. Du kan använda formuläret eller kontakta oss här för att göra din bokningsförfrågan.

Boka Dr Alban?

Fyll i formuläret nedan för att skicka in en bokningsförfrågan.

Jag godkänner