Boka
Jill Johnson

Jill Johnson är en av Sveriges mest älskade artister och har under åren satt countrymusiken och Nashville på den svenska musikkartan. Med en karismatisk röst, stark scenpersonlighet och en kärlek till musiken har hon blivit en oerhört uppskattad artist. Hör gärna av dig för att boka Jill Johnson till ditt event...
Boka Jill Johnson hos Artistguiden

Välkommen att boka Jill Johnson hos oss

Redan som 12-åring antogs hon som vokalist i en countrygrupp, Tomboola Band, som turnerade i Danmark och Norge. Hon debuterade på en countrygala i Danmark vid 14 års ålder. 1986 medverkade hon även i Barnens dags talangjakt, nya ansikten. Några år senare fick hon ett svenskt skivkontrakt som aldrig ledde till några större framgångar.

Det stora genombrottet kom med vinsten i den svenska Melodifestivalen 1998, där hon deltog med låten ”Kärleken är”, som vann över etablerade artister som Nanne Grönvall och Myrra Malmberg. Jill fick äran att representera Sverige i Eurovision Song Contest där hon slutade på 10:e plats.

I över trettio år har hon brunnit för musiken. Nu står hon mitt i livet och har aldrig känt sig mer närvarande, mer naken, äkta och nära sitt material. Med tiden har Jill lärt sig att gräva djupt och inåt, hon hämtar inspiration till sina starka texter från händelser och erfarenheter utefter livets krokiga stigar. Hon skriver om det som händer här och nu och om allt det hon har omkring sig. Besök gärna Jill Johnson på Spotify om du vill lyssna in dig ytterligare på hans musik.

Jill Johnson är en av Sveriges mest älskade artister och har under åren satt countrymusiken och Nashville på den svenska musikkartan – bland annat genom sina många studioalbum, där Jill har samarbetat med en mängd av USA:s mest framstående låtskrivare och artister inom genren, liksom med sina kritikerrosade och utsålda turnéer. Med en karismatisk röst, stark scenpersonlighet och en kärlek till musiken har hon blivit en oerhört uppskattad artist.

Hon ligger även bakom den framgångsrika och mycket populära SVT-serien ”Jills Veranda, Nashville”, vilken fått flertalet prestigefyllda priser.

Kontakta oss gärna för pris, tillgänglighet och annan information du behöver veta för att boka Jill Johnson till ditt event. Vi erbjuder alltid kostnadsfri rådgivning och svarar dig inom 2 timmar. Du kan använda formuläret eller kontakta oss här för att göra din bokningsförfrågan.

Boka Jill Johnson?

Fyll i formuläret nedan för att skicka in en bokningsförfrågan.

Jag godkänner