Kalle Moraeus

Boka Kalle Moraeus till ert event!

Han är född in i en musikalisk familj och det var aldrig några tvivel om vad Kalle Moraeus skulle sysselsätta sig med. Efter att som fyraåring fått en mandolin av sina bröder väcktes musikaliteten och passionen. Fiol och gitarr blev senare huvudinstrumenten och valet att studera vidare och ytterligare förkovra sig inom musik var självklart.

Efter år av studerande i Falun och musikhögskolan Göteborg bland annat, hamnade Kalle till slut i Stockholm där ett vikariat i Kungliga Filharmoniska Orkestern väntade.
Efter ett par år som vikarie kom så erbjudandet om en permanent plats – Kalle Moraeus var nu en filharmoniker.

I samband med detta rullade studioarbetet på och Kalle blev en flitigt anlitad studiomusiker. En dag hörde en viss Benny Andersson av sig och efterfrågade Kalles tjänster. Tillsammans med sina bröder Olle och Perra tillsammans med Leif Göras och Nicke Göthe kallade de sig Orsa Spelmän. Samarbetet med Benny Andersson har fortsatt ända fram till idag i flera olika sammanhang och tillsammans har de gjort stort avtryck i svensk populärmusik.

Kalle har sen debutplattan med Orsa Spelmän 1988 och solodebuten 1991 medverkat på flera musikalbum, både som soloartist och tillsammans med andra. 2006 fick Kalle Moraeus Karamellodiktstipendiatet, det var det sista året som Povel Ramel själv stod för prisutdelningen. 2010 vann Kalle Moraeus och hans kör tävlingen Körslaget i Tv4.

Boka Kalle Moraeus som gästartist eller med den egna bandet Hej Kalle.