Lars Demian

Boka Lars Demian till ert event!

Grammisvinnande Lars Demian albumdebuterade 1990 med ”Pank”. Ett album som är uppe i över 40 000 sålda exemplar. Ja, det är den som innehåller livefavoriten ”Alkohol”…1991 kom ”Lycka till”, som med självklarhet befäste Demians position på scen och skiva.

1993 var det dags för ”Favoriter i dur och moll”, där Demian gjorde sina högst personliga tolkningar av favoritlåtar. – Vi vände upp och ner på det mesta. När jag sa till Rolf Wikström att jag skulle göra hans ”Det vi säger” i klezmerversion blev han alldeles grå i ansiktet. Men idén var verkligen inte att driva med någon låt – det var bra låtar som jag gjorde på mitt sätt.

1994 kom ”Man får vara glad att man inte är död”. Den fick en så aggressiv och stort uppslagen sågning i vår största morgontidning att folk blev nyfikna bara för det. Plattan blev hans näst mest sålda efter debuten. Själv beskrev sig Demian som en ”glad pessimist”.

På sitt femte album, 1996 års ”Elvis, Jesus och jag” tog Demian ett rejält sidospår. En platta som var inspirerad av industrirock och satte mindre fokus på det berättande han var förknippad med.- Jag hade en rejäl Nine Inch Nails-period, älskade P J Harvey och började skriva mer sådana låtar. Jag hade länge jobbat i en tydlig tradition och tog kanske ett steg för långt. Men i efterhand kan jag säga att utan den hade jag kanske inte vågat vara Demian igen.

2002 ”Sjung hej Allihopa”. Första skivan på eget bolag.

2004 Släpps samlingsplattan ”Ännu mera jag – Lars Demians bästa”.

2007 ”Välkommen hit”.

Boka Lars Demian i akustiskt format