Medina

Boka Medina hos oss.

Nu kan du boka Medina hos oss. Duon träffades för första gången 2002 under en spelning i Knivsta, och sedan dess har de båda arbetat tillsammans. Kort efter deras första möte så bjöd Rekik in Jammali till sin studio i Stockholm för att spela in en låt. En låt blev till ett helt mixtape och gruppen Medina hade bildats. Medina betyder för övrigt ”stad” på arabiska.

Båda har sedan tonåren arbetat med musik och inspirerats av artister som Jay-Z, Ludacris, Magic System, Cheb Khaled och Swedish House Mafia. Duon var tidigt överens om att skapa ett unikt sound och de kallar sin genre för ”Haffla Music”, det är en blandning av reggaeton, hiphop, rai, house, pop och dancehall. ”Haffla” som betyder fest på arabiska och är det som Medina vill förmedla.

2003 släppte Medina sin första singel “Magdansös” och låten spelades i både radio och TV. Första albumet “Fullblod” släpptes av skivbolaget Devrim, som är ett dotterbolag till Warner Music.

Med över 250 miljoner samlade streams och hitlåtar som ”Miss Decibel”, ”Där palmerna bor” och ”In i dimman” i bagaget har bandet på senare tid etablerat sig som en uppskattad akt runt om i landet.

2023 firar duon 20 år som grupp och ett rykande färskt album väntar runt hörnet. Senaste singeln ”Bon Appetit” samlar Medinas alla epoker i en låt, den handlar om att man ska unna sig att njuta av livet och det som man krigat för.

Boka Medina till ditt nästa event här! Medina