Panetoz

Nu kan du boka Panetoz hos oss!

De bildades 1997 i Jordbro, de tre grundande medlemmarnas namn fick döpa gruppen (Pa Modou, Nebeyu och Tobias) och vägen mot en debutplatta hade inletts. Spelningarna började trilla in, medlemmar tillkom och soundet började ta form. De var förortskids men blev förortsidoler och förebilder för andra unga i området. Ändå fortsatte de oförtrutet sin resa för att förändra och inpräntade vart än de kom vikten i att skaffa sig en utbildning, att värna om sina rötter, att vara sig själva – inga påklistrade manér eller uppblåsta attityder.

Panetoz motto är Skapa kaos – fast ett kreativt, positivt kaos. Skapa kaos så att folk blir glada! Vänd upp och ner på fördomarna och kom ut som en bättre människa. I maj 2012 gjorde de sitt första större TV-framträdande; mindre än en månad senare firade de Sveriges Nationaldag på Skansen i direktsändning inför kungafamiljen.

Till dags dato har Dansa pausa streamats över fyra gånger platina, de har legat i topp på både svenska singellistan, iTunes och på Spotify, och videon har setts närmare 4,5 miljoner gånger på YouTube. Dessutom blev låten släppt i större delen av Europa, och uppmärksammandes av inga mindre än CNN, som intervjuade gruppen på bästa sändningstid. Som kronan på verket släpptes Dansa pausa av Atlantic Records i USA, och gruppen grammisnominerades även 2013 för Årets låt.

Panetoz sound är grundligt förankrat i gruppens rötter och mycket inspiration kommer från afrikansk highlife – men att sjunga på svenska är en självklarhet. Levande, organiska beats blandas med klockrena gitarrmelodier och så ovanpå allt en stor dos glädje.

I april 2013 släpptes Panetoz singel Vissla med mig, och videon spelade man in på Kuba. Vissla med mig har även spelats in som Whistle With Me, som kommer släppas även den i större delen av Europa. En lång resa har bara påbörjats för grabbarna från Jordbro.

2016 medverkade de åter i Melodifestivalen med låten ”Håll om mig hårt”

Du kan Boka Panetoz som singbackproduktion.