Pernilla Andersson

Nu kan du boka Pernilla Andersson hos oss!

1999 döpte Pernilla Andersson sitt debutalbum till ”My Journey”. Men föga anade hon nog den gången vilken sorts resa hon skulle ge sig ut på. Hur många tröttsamma transportsträckor den skulle innehålla, hur många vägbyten. Men hon kan å andra sidan i dag, sju studioalbum och ett livealbum senare, stolt se tillbaka på en musikalisk tripp som gjort henne till en av de mest mångsidiga och respekterade artisterna på den svenska musikscenen.

Pernilla Andersson, som i dag delar sin tid mellan en stuga på en ö i Stockholms skärgård och en lägenhet på Stockholms söder, föddes på Södersjukhuset i Stockholm. Men det var i Kristianstad som hon växte upp och formades. Redan där inleddes en tidvis skakig resa som mycket påverkat hennes skapande. Hon föddes i ett musikerhem, pappan var jazzmusiker, mamman schlager-­‐ och jazzsångerska och Pernilla började själv spela piano redan när hon var fem år. Bara några år senare gjorde hon sina egna första låtar.

Numera är Pernilla en av våra mest uppskattade låtskrivare och textförfattare.

Våren 2016 släpper hon den nya albumet ”Tiggrinnan”. Första singeln ”Bättre än så här” släpptes 23 september. Pernilla är även aktuell som en av deltagarna i Melodifestivalen 2016 med låten ”Mitt Guld”.

Du kan boka Pernilla Andersson i ett akustiskt format!