Robin Stjernberg

Nu kan du boka Robin Stjernberg till ditt event! 22-åriga Robin Stjernberg har på kort tid skrivit svensk TV-historia två gånger. Första gången 2011 med andraplatsen i ”Idol” och 48% av rösterna, den minsta marginalen i programmets historia. Andra gången i mars 2013 när han som första artist någonsin, gick via ”Andra chansen” till att vinna hela Melodifestivalen. Ja, Robin Stjernberg är utan tvekan något utöver det vanliga.

Robin Stjernberg tog hem den historiska vinsten i 2013 års Melodifestival med ”You”, en låt som han själv varit med och skrivit. Aldrig tidigare har en artist från ”Andra chansen” tagit hem segern i tävlingen. Men Robin lyckades med det på pappret omöjliga och gick rakt genom rutan och ned i TV-sofforna med sin karisma, autenticitet och förmåga att beröra.

-Det är äkta känslor, jag går inte in och bara showar. Texten handlar om min familj och mina vänner, hur allt började, hur vi riggade en scen i källaren och hur min
pappa och min faster tittade på när jag sjöng, berättar Robin.

Dagen efter vinsten i Melodifestivalen slog Robin ännu ett svenskt rekord. ”You” streamades 649.000 gånger under en och samma dag på Spotify. Ingen låt i musiktjänstens bibliotek har någonsin spelats så många gånger under en dag.

Robin var en underhållare redan på dagis och älskade att showa för kompisarna uppklädd i olika kreationer. Under uppväxten i Hässleholm lyssnade han på musik som AC/DC, Stevie Wonder och Backstreet Boys och deltog i otaliga talangtävlingar. Men trots att det bara är musik som gäller för Robin idag, var det inte givet att det skulle bli så. Som tonåring var han en lovande brottare men tvingades välja väg. Det blev musiken.

Boka Robin Stjernberg med fullt band eller i en avskalad akustisk uppsättning.