Shirley Clamp

Nu kan du boka Shirley Clamp till ditt even! Boråstjejen Shirley Clamp har skrivit musik och jobbat som artist i över tio år. I branschen är hon sedan länge en väletablerad och eftertraktad sångerska somsjungit på demos åt världsstjärnor som Whitney Houston. Hon upptäcktes redan i 20-årsåldern och fick snart chansen att köra bakom artister som Ace of Base, Markoolio, A-teens med flera.

I Melodifestivalen 2004 kom detstora genombrottet då Shirley knep andraplatsen i finalen med låten ”Minkärlek”, skriven av Bobby Ljunggren, Henrik Wikström och Ingela”Pling”. ”Min kärlek” sålde guld på ett par veckor och låglänge tvåa både på Svensktoppen och Trackslistan.

I Melodifestivalen 2005 tävladeShirley med låten ”Att älska dig”, skriven av Shirley själv, SonjaAldén, Bobby Ljunggren och Robert Olausson. Hon gick direkt till final och togdär en hedervärd fjärdeplats. Hon vann även, för andra året i rad ”Pressenspris” för ”bästa låt”.

Sedan dess har Shirley hunnit med att medverka i Melodifestivalen ytterligare en gång, gjort julturnéer, släppt samlingsalbum, julskivor och medverkat i flertalet TV-program.

Shirley Clamp är artisten som besitter förmåganatt beröra alla, såväl ung som gammal!

Boka Shirley Clamp som gästartist eller singback!