Staffan Hellstrand

Nu kan du boka Staffan Hellstrand till ditt event. Med sitt helt egna recept av starka melodier, engagerande texter, elgitarrer och stråkar har han skapat sånger som ”Din mästares röst” och ”Bilder av dej” fyllde radiokanalerna och det var ingen överraskning (utom för Staffan själv) att han fick en Grammis som Årets manliga artist 1992.

I september 1993 släppte Staffan albumet ”REGN” med singeln ”Lilla Fågel Blå”, en sång om en barndomsvän som försvann in i schizofreni. Plötsligt var Staffan #1 på alla listor och fick oväntat se sej som en folkkär rikskändis som drog fulla hus överallt. Han fick både Rockbjörn och Grammis för Årets Låt 1993.

1995 skrev och producerade Staffan större delen av Idde Schultz debutalbum med bla annat monsterhiten ”Fiskarna i Haven”, som även den fick Rockbjörn för Årets Låt.

Som livslång fotbollsfantast fick han år 2000 uppdraget att skriva det svenska fotbollslandslagets officiella EM-låt. ”Explodera” sålde nästan 40 000 ex trots ett svenskt misslyckande i fotbolls-EM och Staffan fick sin första platina-singel.

Du kan boka Staffan solo eller som gästartist!