Boka
Tina Ahlin & Orsa Spelmän

Tina Ahlin och Orsa Spelmän har spelat tillsammans i många år. Ett lyckligt samarbete som mynnat ut i otalet konserter samt sommar och julturnéer. Sommaren 2017 släpptes deras första skiva som fick lysande recensioner och gänget medverkade i SVT:s  ”Allsång på skansen” och ”Gokväll”. Kontakta oss för att boka Tina Ahlin & Orsa Spelmän till ditt evenemang.
Boka Tina Ahlin & Orsa Spelmän här

Välkommen att boka Tina Ahlin & Orsa Spelmän hos oss

Tina har varit verksam som musiker och artist i över tre decennier. Som musiker behärskar hon de flesta instrument, men hennes huvudinstrument är piano, munspel och sång. Genom åren har Tina samarbetat med en rad kända namn, såsom Hasse Alfredson, Stefan Sundstörm, Tomas Di Leva, Lisa Nilsson, Orup, Lorrygänget och många många fler.

1996 fick hon ”Lovisastormen” skriven till sig av Olle Adolphsson och 1999 skrev hon till Radiosymfonikernas firande av ”Svensktoppen 75 år!”

1999 började även hennes samarbete med Hasse Alfredsson i revyn ”Prins korv under taket” där recensionerna genomgående var lysande. Det samarbetet ledde sedan vidare till två skivor, Dramaten och Maxim-föreställningar, julshow med Lill Lindfors på Vasan m.m.

Tina har sommarpratat två gånger. Varit pianist och artist i ”Så ska det låta”, och programlett en serie uppskattade musikmöten i SVT:s ”Gokväll”. Hon har också ansvarat för musiken till både Augustpriset och SVT:s uppesittarkväll!

Tina har setts i åtskillga TV-sammanhang genom åren, ”Allsång på Skansen”, ”Dobidoo”, ”Bingolotto” och ”Gokväll” för att nämna några. På scenen har revyer och krogshower avlöst varandra med både Lorry, Peter Flack och Vibafemba!

Utöver detta har Tina hunnit med att släppa tre soloskivor – varav två; ”Sommarkort” och ”12 sånger av Allan Edwall” blev grammis-nominerade.

Tina Ahlin och Orsa Spelmän har spelat tillsammans i fem år. Ett lyckligt samarbete som mynnat ut i otalet konserter, sommar och julturnéer. Sommaren 2017 släpptes deras första skiva som fick lysande recensioner och gänget medverkade i SVT:s  ”Allsång på skansen” och ”Gokväll”. 

Detta musikaliska gäng, som samarbetat med bl.a. Benny Andersson och Hasse Alfredson har en musikantisk sång och spel-glädje som smittar av sig långt ut från scenkanten. Julen 2017 gjorde gänget en julturné tillsammans med Gotlands musikens brass och framöver väntar nya sommar och julkonserter. Om du vill lyssna in dig ytterligare på deras musik så rekommenderar vi att du besöker dem på Spotify.

”Sommarkänsla i öronen och musik som räcker hela året – briljant!” – Jens Peterson, Aftonbladet

Kontakta oss gärna för pris, tillgänglighet och annan information du behöver veta för att boka Tina Ahlin & Orsa Spelmän till ditt event. Vi erbjuder alltid kostnadsfri rådgivning och svarar dig inom 2 timmar. Du kan använda formuläret eller kontakta oss här för att göra din bokningsförfrågan.

Boka Tina Ahlin & Orsa Spelmän?

Fyll i formuläret nedan för att skicka in en bokningsförfrågan.

Jag godkänner