Tina Ahlin

Nu kan du boka Tina Ahlin till ditt event! Hon har varit verksam som musiker i över 20 år, hon spelar piano, munspel och sjunger. Genom åren har Tina samarbetat med en rad kända namn, såsom Hasse Alfredson, Stefan Sundstörm, Tomas Di Leva, Lisa Nilsson, Orup, Lorrygänget och många många fler.

1996 fick hon ”Lovisastormen” skriven till sig av Olle Adolphsson och 1999 skrev hon till Radiosymfonikernas firande av ”Svensktoppen 75 år!”

1999 började även hennes samarbete med Hasse Alfredsson i revyn ”Prins korv under taket” där recensionerna genomgående var lysande. Det samarbetet ledde sedan vidare till två skivor, Dramaten och Maxim-föreställningar, julshow med Lill Lindfors på Vasan m.m.

Tina har sommarpratat två gånger. Varit pianist och artist i ”Så ska det låta”, och programlett en serie uppskattade musikmöten i SVT:s ”Gokväll”. Hon har också ansvarat för musiken till både Augustpriset och SVT:s uppesittarkväll!

Tina har setts i åtskillga TV-sammanhang genom åren, ”Allsång på Skansen”, ”Dobidoo”, ”Bingolotto” och ”Gokväll” för att nämna några. På scenen har revyer och krogshower avlöst varandra med både Lorry, Peter Flack och Vibafemba!

Utöver detta har Tina hunnit med att släppa tre soloskivor – varav två; ”Sommarkort” och ”12 sånger av Allan Edwall” blev grammis-nominerade.

Du kan boka Tina Ahlin tillsammans med musiker.