Boka
Tomas Andersson Wij

Tomas rör sig smidigt mellan pop, rock, visor och vispop. Han skapar låtar som genomsyras av känslor och djup. Hans texter är djupa, introspektiva och ofta poetiska. Han utforskar teman som kärlek, längtan och mänsklig komplexitet med ärlighet och känslighet. Kontakta oss för att boka Tomas Andersson Wij...
Boka Tomas Andersson Wij här

Välkommen att boka Tomas Andersson Wij hos oss

I 25 år har Tomas Andersson Wij byggt sin publik genom många hyllade album och idogt turnerande. Med allvar och humor, en skicklig berättarteknik, melodier som fastnar och en karaktäristisk röst har hans musik letat sig in i lyssnarna. TAW är flerfaldigt grammisnominerad, har blivit tilldelad landets samtliga tre Evert Taube-stipendier och Bonniers har gett ut hans texter i bokform.

Debutalbumet släpptes 1998, men hans genombrott kom år 2000 med albumet ”Ett slag för dig” som innehåller låtar som Landet Vi Föddes och Gör Någonting Vackert. Totalt har Tomas släppt femton album och en rad singlar och EP:s. Några av hans mest kända låtar är Hälsingland, Blues för Sverige, Sången om dig och mig, Nu dör en sjöman och Jag har simmat långt ut från land.

Tomas rör sig smidigt mellan pop, rock, visor och vispop. Han skapar låtar som genomsyras av känslor och djup. Hans texter är djupa, introspektiva och ofta poetiska. Han utforskar teman som kärlek, längtan och mänsklig komplexitet med en ärlighet och känslighet som skapar en stark koppling med lyssnarna.

Många upptäckte honom i SVT-programmet ”Tomas Andersson Wij spelar med” och ännu fler genom ”Så mycket bättre” 2017, som bland annat resulterade i den älskade tolkningen av Sven Ingvars ”När solen färgar juninatten”. 

2020 blev en ofrivillig paus i turnerandet, då startade han istället den uppmärksammade podcasten Hundåren där han samtalar med artistkollegor som Laleh, Annika Norlin och Peter LeMarc om deras motgångsperioder.

Under 2022 var Tomas Andersson Wij ute på en gemensam turné med Mauro Scocco och släppte albumet ”Åskan i hjärtat” som hyllades av kritikerna med ord som ”Sveriges sista rockpoet” (Gaffa) och ”Nu är han en av de allra största” (Aftonbladet).

Hösten 2023 släppte han det första smakprovet från sitt kommande album. En singel som bär namnet ”Still Got the Blues från Sverige” och som är en slags fortsättning på hans genombrottslåt ”Blues från Sverige”, som släpptes för 20 år sedan. Snart väntas ny musik signerad TAW och våren 2024 kommer ett nytt album från artisten. Besök gärna Tomas Andersson Wij på Spotify om du vill lyssna in dig ytterligare på hans musik.

Kontakta oss gärna för pris, tillgänglighet och annan information du behöver veta för att boka Tomas Andersson Wij till ditt event. Vi erbjuder alltid kostnadsfri rådgivning och svarar dig inom 2 timmar. Du kan använda formuläret eller kontakta oss här för att göra din bokningsförfrågan.

Boka Tomas Andersson Wij?

Fyll i formuläret nedan för att skicka in en bokningsförfrågan.

Jag godkänner