Anna-Lena Bergelin ( f.d. Brundin )

Nu kan du boka boka Anna-Lena Bergelin till ert event! Hon blev känd i Sverige på allvar tillsammans med Lill-Marit Bugge när komikerparet ”Nancy & Carina” utmanade god smak och förutfattade meningar i tv-programmet ”Daily Live”. På svenska Stand-up Galan 2004 blev Anna-Lena utsedd till årets kvinnliga komiker med motiveringen ”För hennes stora nyutveckling och mod att våga testa nytt”.

Anna-Lena är en mångsidig artist som både gjort egna tv-produktioner och medverkat i bl.a adventskalendern ”Mysteriet på Greveholm”, ”Söndagsöppet” och ”Släng dig i brunnen!”. Anna-Lena har deltagit i komikerkonstellationer såsom ”Omogna killar plus en kärring” med Özz Nujen, Måns Möller och Patrik Larsson – och i ”En liten jävla kvinnorörelse” som själva skrev och gjorde ”En liten jävla krogshow” med Ann Westin, Yvonne Skattberg och Zeid Andersson.

Som författare har Anna-Lena hunnit med titlar som t ex ”Det svider lite”, ”Rampfeber”, ”Kattguld”, ”Kvinna eller försvinna”, ”Nej tack jag åt nyss” och ”En god katt förlänger livet” och några talböcker. Som sångerska har Anna-Lena under sin hektiska och beundransvärda karriär även hunnit med att göra översättningar och spelat in Piafsånger, tango och country-låtar som fortfarande säljs på bakhall.se

Anna-Lena har en förmåga att sätta fingret på ömma punkter och många känner igen sig i hennes vardagliga betraktelser och tankar om bl a om ätstörningar, miljöengagemang och simultanförmåga. Hon berör också hälsofrågor – både den kroppsliga hälsan och den mentala hälsan. Med sitt intelligenta och ibland provocerande feministiska resonemang vinner hon publiken. Anna- Lena är vardagsfilosofen som når rakt in i hjärtat och blandar humor med allvar, skratt med eftertanke. Det är rappt, roligt och vasst.