Lena Frisk

Nu kan du boka Lena Frisk till ditt event! Hon är skånskan som gärna pratar om mänskliga beteenden. Hennes favoritpublik är skrattande (och fjäskande efteråt). Lena utsågs till ”Årets kvinnliga ståupp-komiker” redan 2003 på Standup Comedy-galan i Stockholm med motiveringen: ”Med sin vassa tunga, sceniska begåvning och ett djävlar anamma har hon blivit den nya ståupp-drottningen som Sverige längtat efter”. Sedan dess är hon en ständig medlem i juryn och ser till att nya komiker får utmärkelser.

Lena har även utsetts till ”Årets Glädjespridare” 2014 av Malmö Stad. Mycket tack vare sitt arbete med ståuppklubben MACK (Malmö Comedy Klubb) där nya och oetablerade komiker får sin chans på scenen. Detta har lett till att ”Lena Frisk släppt fram andra kvinnliga ståuppare och på så vis bidragit stort till utvecklingen av branschen”.

Det kan tyckas att stand-up och en presentation av senaste budgetpropositionen inte har så mycket gemensamt men där tar en fel. Att kunna leverera ett skämt är lika svårt och lika lätt som att framföra ett allvarligt budskap. Kontakten med publiken är det som gör att publiken skrattar eller förstår allvaret i en situation.